Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Potvrđeno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz članka 236. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona/11. (12. 2. 2018.)
Povodom žalbe okrivljenika protiv rješenja o provođenju istrage od 17. listopada 2017., sudac istrage Županijskog suda u Splitu donio je rješenje od 30. studenog 2017. kojim je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu dao rok od 60 dana za provođenje dokazne radnje grafološkog vještačenja potpisa liječničkih nalaza za koje se tvrdi da su krivotvoreni i provede druge dokazne radnje radi postojanja osnovane sumnje kaznenog djela koje se okrivljeniku stavlja na teret.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu postupilo je temeljem naloga suca istrage i provelo grafološko vještačenje koje je potvrdilo izvjestan stupanj osnovane sumnje da je okrivljenik počinio radnje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. Predmet je, s rezultatima vještačenja, dostavljen sucu istrage koji je odbio žalbu okrivljenika kao neosnovanu.