Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ponesena žalba na rješenje suca istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 30. svibnja 2019. provelo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona. (5. 6. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik kroz dulje razdoblje učestalo  prijetio, vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu i djecu, a takvo njegovo postupanje je kod članova njegove obitelji izazvalo osjećaj straha, nesigurnosti i poniženja.
Nakon ispitivanja okrivljenika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i 31. svibnja 2019. okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je odbio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, pa je ovo državno odvjetništvo na takvu odluku suca istrage 4. lipnja 2019. podnijelo žalbu.
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u navedenom kaznenom predmetu nastavlja s poduzimanjem potrebnih dokaznih radnji u svrhu donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke.