Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 23-godišnjak zbog više kaznenih djela i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona, prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a, sve u svezi članka 51. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (28. 12. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnjak 26. prosinca 2020., od 06,00 do 11,00 sati na području Primorsko-goranske županije, vrijeđao suprugu i bio fizički nasilan prema njoj te ju je spriječio u odlasku iz stana istovremeno joj prijeteći što je kod oštećenice izazvalo osjećaj straha. Osumnjičenik je, osnovano se sumnja, oštećenicu sustigao nakon što je uspjela pobjeći te ju vukao za gornji dio tijela u stan, a u daljnjem ju je postupanju spriječila treća osoba. Oštećenica je zadobila lake tjelesne ozljede u području glave i vrata.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).