Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog kaznenog djela protiv imovine

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1989. i 1995.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine, i to protiv prvookrivljenika zbog poticanja na razbojništvo iz čl. 230. st. 1. i 2. u svezi s čl. 37. st. 1. KZ/11 i protiv drugookrivljenika zbog razbojništva iz čl. 230. st. 1. i 2. KZ/11. (4. 11. 2015.)

Okrivljenicima je stavljeno na teret da je 26. veljače 2015. u svojoj obiteljskoj kući u Belišću, prvookrivljenik nagovorio drugokrivljenika da uporabom oružja iz benzinske postaje u Belišću otuđi novac i tako mu vrati mu dug u iznosu od dvije tisuće kuna te mu u tu svrhu predao pištolj marke zajedno s prigušivačem, ručnu bombu, crnu plinsku masku i žute gumene rukavice. Drugookrivljenik je pristao te je u nakani da dođe do novca kojim bi mu vratio dug, istoga dana oko 1,45 sati ušao u prostorije benzinske postaje maskiran navedenom maskom i kapuljačom preko glave te s rukavicama na rukama, i uperio pištolj u djelatnika benzinske postaje zatraživši novac iz blagajne. Djelatnik mu je u strahu za svoj život predao novčani iznos od 548,00 kuna, a potom još i tri šteke cigareta čime je nanijeta šteta tvrtki u iznosu od 1.334,00 kuna. Drugookrivljenik je sav otuđeni novac i dio cigareta predao prvookrivljeniku.
Državno odvjetništvo je predložilo produljenje mjere opreza redovitog javljanja policijskom službeniku PP Belišće određeno rješenjem ovog državnog odvjetništva od 20. lipnja 2015.