Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Određen istražni zatvor protiv 21-godišnjaka

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. KZ/11 i kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 2. KZ/11. (9. 11. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnjak 7. studenog 2015. u Zagrebačkoj ulici u Osijeku; s ciljem da silom dođe do tuđih predmeta; prišao s leđa oštećenici (1945.) te ju jednom rukom uhvatio za vrat i odgurnuo, a istovremeno drugom rukom strgnuo torbicu s ramena, otuđivši tako stvari u vrijednosti tri tisuće kuna. Osnovano se sumnja i da je 8. listopada 2015. u ulici B. Bjelinskog u Osijeku; s ciljem da dođe do tuđih predmeta; prišao s leđa oštećenoj (1936.) i rukom uhvatio njenu torbicu te pri potezanju torbice oštećenu srušio na tlo i vukao ju dok nije ispustila torbicu, otuđivši tako stvari u vrijednosti 180,00 kuna.
Na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.