Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana dvojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv trojice hrvatskih državljana (1975., 1978. i 1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare iz članka 236. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (10. 11. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od 4. travnja 2016. do 20. listopada 2017., u Donjem Miholjcu; zajedno i po prethodnom dogovoru s unaprijed stvorenom nakanom da se znatno nepripadno okoriste; putem društvene mreže Facebook pronalazili oglase u kojima određene osobe potražuju robu i predmete koje bi željele kupiti, a potom nudili tim osobama na prodaju tražene predmete i robu iako ih stvarno ne posjeduju. Kada bi im se javile te osobe radi kupnje stvari, osnovano se sumnja da su im obećavali isporuku traženih predmeta no prije toga bi tražili da kupci uplate novac na njihova imena što su te osobe i učinile ne sumnjajući u iskrenost navoda osumnjičenika da im predmeti i roba biti neće biti isporučeni. Budući da prema unaprijed stvorenoj nakani dogovorene stvari nisu isporučili niti su novac vratili, osnovano se sumnja da su si pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 59.251,76 kuna.
Nakon provedenog prvog ispitivanja prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika, sucu istrage Županijskog suda u Osijeku podnijet je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja djela.