Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju iz članka 243. stavak 1. i 2. u vezi s člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (11. 3. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 24. veljače 2016. do 9. ožujka 2016. u Vuki i Čepinu; u nakani da si pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist; u više navrata nazivao oštećenika (1973.) i tražio od njega da mu preda iznos od 40.000,00 eura navodeći mu da to učini ako voli svoju djecu te govoreći mu da zna gdje živi, gdje mu djeca idu u školu, gdje mu supruga radi i da pripazi kada sjeda u automobil. Zbog svega navedenog oštećenik je u strahu zatražio pomoć policijskih službenika.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sucu istrage Županijskog suda u Osijeku je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja djela te počinjenja težeg kaznenog djela kojim prijeti.