Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Određen istražni zatvor protiv 34-godišnjeg osumnjičenika

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. točka 1. Kaznenog zakona/11 u vezi s člankom 52. KZ/11 i kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu iz članka 226. KZ/11. (17. 11. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od sredine rujna 2016. do 14. studenog 2016. u Osijeku, Erdutu i Aljmašu, u više navrata, nasilno provaljivao u objekte katoličke crkve, automobile građana te ormariće za odlaganje stvari na Gradskim bazenima, odakle je uzimao sve vrijedne predmete koje bi pronašao, ponajviše novac, bankovne kartice i mobitele. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik prilikom jedne od provala uzeo ključeve od automobila jednog od oštećenika te ga otuđio, a zatim s tim automobilom, bježeći od policijskih vozila, vozio ulicama grada Osijeka brzinom oko 130 km/h i u zabranjenom smjeru kretanja čime je na opisani način izazvao opasnost za život ili tijelo građana.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor protiv 34-godišnjaka zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela.