Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Određen istražni zatvor protiv 17-godišnjaka

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv maloljetnog hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. KZ/11, više kaznenih djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. točka 1. KZ/11 i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ/11. (24. 9. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 17-godišnjak 5. rujna 2015. na željezničkom kolodvoru u Bizovcu, maskiran ušao u ured prometnika te mu prijetio da će ga ubiti ukoliko mu ne preda novac, što je ovaj u strahu za vlastiti život i učinio te mu predao oko dvije tisuće kuna. Ujedno, osnovano se sumnja da je od 10. kolovoza 2015. do 19. rujna 2015. u Belišću, Valpovu i Bocanjevcima, u više navrata nasilno provaljivao u ugostiteljske objekte te uzimao novac i stvari ukupne vrijednosti oko osam tisuća kuna. Osnovano se sumnja i da je 20. rujna 2015. u Belišću; u nakani da ugrozi tjelesni integritet oštećenika (1995. i 1998.) koji su se nalazili pored njegovog automobila; naglom vožnjom unazad pa unaprijed, automobilom udario prvo u jednog pa zatim u drugog oštećenika.
Na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku sudac za mladež Općinskog suda u Osijeku je odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke.