Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitani osumnjičenici i predloženo određivanje istražnog zatvora

Nakon provedenog opsežnog kriminalističkog istraživanja u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv dvojice hrvatskih državljana (1957. i 1984.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora iz članka 257. stavak 1. KZ-a/11. (24. 11. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik 22. studenog 2015. u Đakovu; zajedno i po ranijem dogovoru, u nakani unošenja u Republiku Hrvatsku veće količine cigareta mimo granične kontrole i radi daljnje preprodaje; počinili navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik u teretnom vozilu srpskih registracijskih oznaka prevezao preko graničnog prijelaza Tovornik 43 495 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, nakon čega su te cigarete pretovarili u kombi vozilo te ih je  prvoosumnjičenik krenuo voziti na prodaju za sada neutvrđenim osobama, no u tome su ga spriječili policijski službenici. Navedene cigarete i vozila kojima su prevožene oduzeti su osumnjičenicima.
Obojica osumnjičenika su uhićena i ispitana u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sucu istrage Županijskog suda u Osijeku je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv prvoosumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.