Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 66-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1951.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (1. 3. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 28. veljače 2017. u Đakovu, u prostoru jednog poslovno ugostiteljskog objekta (sale za svatove), prilikom obavljanja ovršne radnje predaje u posjed te nekretnine, koju je provodio sudski ovršitelj u nazočnosti policijskih službenika; u nakani da onemogući ovrhu; odbijao izaći iz objekta te sudskom ovršitelju i nazočnim policijskim službenicima zaprijetio da će aktivirati četiri bombe ukoliko netko pokuša ući u objekt. Zbog toga nije provedena predmetna ovršna radnja.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.