Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 51-godišnjaka

Povodom kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, na osnovi prikupljenih podataka i dokaza, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. stavka 3. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona i zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavka 2. u vezi stavka 1. točke 1. i 6. te članka 153. stavka 1. i članka 152. stavka 1. KZ-a. (7. 11. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. listopada 2017. u Bilju; u namjeri da usmrti svoju izvanbračnu partnericu (1975.) jer je prekinula njihovu izvanbračnu zajednicu zbog učestalih prijetnji i uvreda u alkoholiziranom stanju; nožem ju pokušao ubosti u trbuh. Budući da ga je oštećenica uspjela uhvatiti za ruku odgurujući ga pritom od sebe, pri čemu je zadobila reznu ranu desne potkoljenice, i budući da mu je obećala da će mu se vratiti, okrivljenik nije uspio u dovršenju djela. Neposredno nakon toga, okrivljenika se tereti da je dovezao oštećenicu u obiteljsku kuću gdje je uz prijetnju nožem protivno njenoj volji silovao.
Okrivljenik je uhićen i ispitan u državnom odvjetništvu, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.