Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 41-godišnjakinje zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv državljanke Sjedinjenih Američkih Država (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva čl. 111. točka 6. u vezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona. (11. 10. 2017.)

Okrivljenicu se tereti da je 15. svibnja 2017. oko 17,50 sati u Bilju; u neubrojivom stanju nakon što je zatečena bez osobnih dokumenata i zatim u cilju utvrđivanja njezinog identiteta, po policijskim službenicima smještena na stražnje sjedalo policijskog vozila; prilikom vožnje, u nakani da liši života policijskog službenika (1972.) koji je sjedio ispred nje na suvozačevom sjedalu, nožem mu zadala više ubodnih i reznih rana na glavi, vratu i desnoj šaci. U dovršenju djela nije uspjela jer se policijski službenik uspio obraniti uz pomoć policijskog službenika koji je zaustavio vozilo i priskočio mu u pomoć istrgnuvši joj nož iz ruku.
Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku donio je rješenje o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela zbog težih duševnih smetnji, a odlukom upravitelja zatvora okrivljenica se nalazi u nadležnoj bolnici.