Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 34-godišnjaka zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavaka 1. i  2. Kaznenog zakona/11. (11. 12. 2017.)

Okrivljenika se tereti da je 11. rujna 2017. oko 19,20 sati u Osijeku; u nakani da se materijalno okoristi; imajući sunčane naočale na glavi koju je prekrio kapom šiltericom i kapuljačom, ušao u poslovnicu za otkup zlata i srebra te mjenjačnicu trgovačkog društva iz Opatije. Tereti ga se da se, držeći nož u desnoj ruci, nekoliko puta obratio djelatnici (1965.) riječima da mu preda novac jer će ju ubiti, nakon čega je ona u strahu za svoj život otvorila gornji dio sefa iz kojeg je okrivljenik uzeo 4.500,00 kuna, a potom ju je rukom udario u predjelu glave te joj glavu naguravao prema dolje zatraživši da otvori i donji dio sefa govoreći joj kako laže da se taj sef ne može otvoriti te da je uključila alarm zbog čega će ju ubiti. Okrivljenik se nakon toga, odnoseći navedeni novčani iznos, udaljio iz poslovnice u nepoznatom pravcu.
Protiv okrivljenika koji se nalazi u zatvoru, predloženo je produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.