Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 57-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona. (14. 8. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 11. kolovoza 2017. u Osijeku, došavši u zgradu Općinskog suda nezadovoljan pravomoćnom presudom kojom je proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina i osuđen kaznom zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci; u nakani da zaprijeti uređujućoj sutkinji u tom kaznenom predmetu i njezinoj zapisničarki; rekao službenicima Pravosudne policije da će uzeti pištolj i ubiti ih.
Osumnjičenik je uhićen te ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti.