Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka zbog više kaznenih djela i protiv 25-godišnjaka zbog pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1976. i 1986.), i to protiv 35-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva iz čl. 90. u vezi s čl. 33. KZ-a, pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 99. u vezi s čl. 33. KZ-a, uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. st. 1. KZ-a i razbojništva iz čl. 281. st. 1. KZ-a te protiv 25-godišnjaka zbog pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 301. stavka 1. KZ-a. (15. 12. 2011.)

Okrivljenog 35-godišnjaka se tereti da je oko 3,00 sata 8. listopada 2011. u ugostiteljskom objektu u Ivanovcima Gorjanskim; govoreći da će ubiti I. K. (1965.); preklopnim ga nožem ubo u područje lijeve lopatice, ali u dovršenju djela nije uspio, jer ga je spriječio oštećeni (1988.), kojeg je u nakani teškog ozljeđivanja istim nožem ubo u lijevu stranu leđa i nanio mu laku tjelesnu ozljedu. Neposredno nakon toga, 35-godišnjak je ovim nožem, u namjeri oštećenja, izbušio sve četiri gume, a nogom razbio prednju masku na osobnom automobilu u vlasništvu oštećenog I. K. Tada se vratio u ugostiteljski objekt, razbio čaše i boce na šanku te prišao konobaru (1987.) od kojeg je zatražio novčanik s novcem, koji mu ga je u strahu za svoj život, predao.
Okrivljenog 25-godišnjaka se tereti da je neposredno nakon kaznenih djela koja je počinio 35-godišnjak, a znajući da je nožem ozlijedio I. K., u nakani da onemogući njegovo otkrivanje pred pridošlim policijskim službenicima, od 35-godišnjaka preuzeo navedeni nož i odnio ga drugoj osobi.