Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 34-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, povodom kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske i na osnovi podataka i dokaza prikupljenih tijekom izvida, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona/11. (18. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. rujna 2017. oko 19,20 sati u Osijeku; u nakani da se materijalno okoristi; ušao u poslovnicu za otkup zlata i srebra i mjenjačnicu, te se uz prijetnju nožem obratio djelatnici poslovnice (1965.) riječima da mu preda novac zatraživši da otvori sef i preda mu novac. Djelatnica je u strahu za svoj život otvorila gornji dio sefa iz kojeg je okrivljenik uzeo 4.500,00 kuna, a potom je, osnovano se sumnja, tražio da otvori i donji dio sefa vičući na nju da laže kako ga ne može otvoriti te da će ju ubiti istovremeno ju više puta rukom udarivši u predjelu glave. Okrivljenik se nakon opisanog i s navedenim novcem udaljio iz poslovnice u nepoznatom smjeru.
Okrivljenik je uhićen, ispitan i nalazi se u zatvoru na osnovi rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.