Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 37-godišnjak i određen istražni zatvor

Policijska uprava osječko-baranjska uhitila je 16. kolovoza 2018. hrvatskog državljanina (1981.) zbog postojanja osnova sumnje da bi počinio kazneno djelo silovanja u pokušaju iz čl. 153. st. 1. u vezi s čl. 34. Kaznenog zakona i kazneno djelo razbojništva iz čl. 230. st. 1. KZ-a. (20. 8. 2018.)

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je 20. kolovoza 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je 10. kolovoza 2018. u Valpovu u nakani da spolno iskoristi hrvatsku državljanku (1995.) uporabom sile pokušao počiniti gore navedeno kazneno djelo. U dovršenju djela nije uspio zbog pruženog otpora nakon čega je, u nakani da se okoristi, iz njene ruke istrgao vrećicu s osobnim stvarima i pobjegao u nepoznatom pravcu.
Osumnjičenik je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku nakon čega je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao dovršiti, odnosno ponoviti isto ili teže kazneno djelo.