Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 37-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. točke 2. Kaznenog zakona. (20. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. rujna 2017. u Čepinu; zajedno i prema prethodnom dogovoru sa za sada neutvrđenom ženskom osobom; došao u obiteljsku kuću oštećenice (1936.) i identificirali joj se kao policijski službenici te zatražili od nje da im preda novac koji posjeduje radi daljnjeg policijskog postupanja, što je ona i učinila u uvjerenju da su osumnjičenik i nepoznata ženska osoba uistinu policijski službenici zbog značke koju su joj pokazali i uniforme koju su nosili. Oštećenica im je predala ukupno 14.500,00 eura i 5.000,00 kuna, a osnovano se sumnja da su potom iskoristili njenu nepažnju i iz kuhinjskog regala uzeli još 1.500,00 kuna, čime su uzeli i zadržali za sebe ukupno 113.888,00 kuna.
Osumnjičenik je uhićen te ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo te utjecati na svjedoke.