Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 59-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavaka 2. i 3. i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (21. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 20. veljače 2017. u Đakovu, došao u službene prostorije Savjetodavne službe Podružnice osječko-baranjske županije (Ispostava Đakovo) te ušao u ured kod jednog zaposlenika i mašući nožem u ruci vikao da će ih sve ubiti nakon čega je pokušao nasilno otvoriti i pokrajnji ured u koji su se zaključale dvije zaposlenice zbog straha. Nakon što je izašao iz predmetnih prostorija, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik sjeo u svoj osobni automobil i nakon nekoliko minuta njime ušao u pješačku zonu grada Đakova, a zatim automobilom udario i nasilno otvorio zatvorena glavna ulazna vrata upravne zgrade Grada Đakova te se uvezao u prednji dio zgrade izazivajući tako opasnost za život i tijelo građana i zaposlenika Grada Đakova koji svakodnevno prolaze kroz ta glavna ulazna vrata i hodnik zgrade. Nakon toga je, osnovano se sumnja, s nožem u ruci krenuo prema zaposleniku (vrataru-telefonisti) u upravnoj zgradi Grada Đakova prijeteći mu, ali je ovaj uspio pobjeći.
Postoji osnovana sumnja i da je, nakon opisanih događaja, nakon nekoliko minuta otišao u zgradu Financijske agencije (Poslovnica Đakovo) te u prostoriji blagajne za financijsko poslovanje i rad sa strankama gdje su bile tri zaposlenice, držeći nož u ruci vikao da će ih sve ubiti.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.