Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana dvojica osumnjičenika

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnim odvjetništvom u Osijeku kaznenu prijavu protiv trojice hrvatskih državljana (1995., 1994. i 1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. KZ/11, omogućavanja trošenja droga iz članka 191. stavak 1. KZ/11, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ/11 i oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ/11. (21. 4. 2016.)

Postoji osnovana sumnje da su prvoosumnjičenik, drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenik u rujnu 2015. godine, u polju u blizini Tordinaca; u nakani prodaje droge marihuane; biljke konoplje koji je ranije uzgojio drugoosumnjičenik, pobrali i odnijeli na sušenje u kuću prvoosumnjičenika u Silaš. Nadalje, osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik od rujna 2015. do 15. travnja 2016. u Silašu, u više navrata, u prostorijama svoje kuće omogućio svom poznaniku da konzumira marihuanu koju mu je dao. Postoji osnovana sumnja i da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik u večernjim satima 15. travnja 2016. na cesti izvan mjesta Tenje i na cesti izvan mjesta Silaš, automatskom puškom pucali u prometne znakove i tako ih oštetili. Prilikom pretrage policijski službenici pronašli su i oduzeli od prvoosumnjičenika 472,40 grama osušene droge marihuane namijenjene daljnjoj prodaji, automatsku pušku i pripadajuće streljivo.

Prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik su uhićeni i ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv prvoosumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznih djela, dok se trećeosumnjičenik od ranije nalazi u istražnom zatvoru.