Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 43-godišnjak zbog teškog ubojstva

Policijska uprava osječko-baranjska je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona. (22. 5. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik između 17. svibnja 2016. i 18. svibnja 2016. u Osijeku; nakon što je na neutvrđen način ušao u stan oštećenice (1941.), u nakani da ju usmrti i tako se domogne novca i vrijednih stvari; zadao joj više udaraca u predjelu glave te ju rukama gušio u predjelu vrata uslijed čega je oštećenica zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula. Osnovano se sumnja da je potom iz njenog stana otuđio mobilni uređaj, karticu banke na ime oštećenice s pripadajućim PIN brojem i u dva navrata s bankomata podigao ukupno 8.000,00 kuna, te uzeo dva zlatna prstena koje je prodao za iznos od 640,00 kuna koji je zadržao za sebe.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage te počinjenja istovrsnog kaznenog djela.