Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv S. M. zbog više podvođenja i protiv DŽ. M. zbog dva podvođenja

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatske državljanke S. M. (1973.) zbog počinjenja jednog kaznenog djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. i 6. KZ-a, dva kaznena djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. KZ-a i jednog kaznenog djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. i 4. KZ-a te protiv hrvatskog državljanina DŽ. M. (1984.) zbog dva kaznena djela podvođenja i to iz čl. 195. st. 2. i 6. KZ-a i iz čl. 195. st. 2. KZ-a. (23. 2. 2011.)

Okrivljenu S. M. se tereti da je od ožujka 2007. do rujna 2009. u Osijeku, s ciljem pribavljanja materijalne dobiti, zahtijevala od svoje kćerke (tada mlađe od 14 godina) da za novčanu naknadu zadovoljava muške osobe koje je ona pronalazila, što je ona i činila, a primljeni novac joj predavala. Ujedno, tereti ju se da je od srpnja 2006. do 31. prosinca 2007. u Osijeku, znajući da su dvije mlade ženske osobe otpuštene iz doma i da nemaju gdje stanovati, primila ih u svoj stan, a potom je s ciljem pribavljanja materijalne dobiti tražila da za novčanu naknadu zadovoljavaju muškarce koje je ona dovodila, a što su one i činile te joj predavale tako primljeni novac. Tereti ju se da je od ožujka do rujna 2009. godine u Osijeku, s ciljem pribavljanja materijalne dobiti, zahtijevala od maloljetne štićenice doma da za novačnu naknadu zajedno s njenom kćerkom višekratno zadovoljava muškarca kojeg je ona dovela, što je ona i činila te joj predavala tako primljeni novac.
Okrivljenom DŽ. M. se stavlja na teret da je od 3. ožujka 2007. u Osijeku, iako svjestan koliko godina ima kćerka okrivljenice, u nakani da se materijalno okoristi, organizirao da ona zajedno s još jednom ženskom osobom seksualno zadovolji mušku osobu koju je on doveo, što se one i učinile, nakon čega im je platio dogovorenu svotu novca.
Protiv okrivljene S. M. koja se nalazi u pritvoru predloženo je produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, a u odnosu na okrivljenog DŽ. M. predloženo je donošenje mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obvezu povremenog javljanja državnom tijelu i privremeno oduzimanje putne isprave.