Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv troje okrivljenika zbog razbojništva i poticanja na razbojništvo

Nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s policijskim službenicima PU Osječko-baranjske, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1976. i 1983.) i jedne hrvatske državljanke (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. u vezi s člankom 36. KZ/11 te kaznenog djela poticanja na razbojništvo iz članka 230. stavak 1. u vezi s člankom 37. KZ/11. (27. 1. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenik 24. listopada 2016., u Budrovcima, na nagovor trećeokrivljenice da od oštećenika (1932.) nasilno oduzmu novac i druge vrijedne stvari, pokucali na ulazna vrata obiteljske kuće oštećenika i kada im je on otvorio vrata, udarali ga više puta snažno po glavi i tijelu. Oštećenik je uslijed udaraca oštećenik pao na tlo, a okrivljenici su mu zatim zavezali ruke i odvukli ga u podrum. Nakon toga su iz kuće uzeli i zadržali za sebe 2.650,00 eura, 2.500,00 kuna te bankovne kartice i jedan pištolj.
Svi okrivljenici su uhićeni 24. siječnja 2017. i ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Na osnovi prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku protiv prvookrivljenika i drugookrivljenika sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, a protiv trećeookrivljenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.