Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 66-godišnjaka zbog prisile prema službenoj osobi

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon dovršenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1951.) zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 1. KZ/1. 1 te u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora. (28. 3. 2017.)

Okrivljenika se tereti da je 28. veljače 2017. u Đakovu, u prostoru jednog poslovno-ugostiteljskog objekta (sale za svatove), prilikom obavljanja ovršne radnje predaje u posjed te nekretnine koju je provodio sudski ovršitelj u nazočnosti policijskih službenika; u nakani da onemogući ovrhu; odbijao izaći iz objekta te sudskom ovršitelju i nazočnim policijskim službenicima zaprijetio da će aktivirati četiri bombe ukoliko netko pokuša ući u objekt. Predmetna ovršna radnja zbog toga nije provedena.
Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Osijeku je prihvatilo prijedlog iz podignute optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku te je okrivljeniku produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.