Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka i predloženo produljenje mjera opreza

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je pred Općinskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. Kaznenog zakona/11 te u optužnici predložilo produljenje mjera opreza. (28. 4. 2017.)

Okrivljenika se tereti da je 13. travnja 2017., u cilju da zastraši oštećenika (1981.), iz razloga oštećenikove  inicijative kao saborskog zastupnika prema Vladi Republike Hrvatske, o pozivanju Srednjoeuropskog sveučilišta iz Budimpešte u Hrvatsku, na Facebook profil oštećenika poslao poruku u kojoj mu prijeti da će ga ubiti ukoliko ta inicijativa uspije.
Okrivljenik je nakon uhićenja ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku i pušten na slobodu, a protiv njega su rješenjem Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku određene mjere opreza zabrane posjećivanja mjesta na kojima je oštećenik kao i zabrane približavanja i uspostavljanja veze s oštećenikom. U optužnici je predloženo produljenje navedenih mjera do pravomoćnosti presude.