Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv jedne osobe zbog ubojstva i druge osobe zbog pomoći počinitelju

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv hrvatske državljanke (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona i protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz čl. 301. st. 1. KZ-a. (29. 3. 2011.)

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenica oko 18,30 sati 25. ožujka 2011. u Golincima kraj Donjeg Miholjca, nakon kraće prepirke s oštećenikom, srušila ga na pod i u namjeri da ga usmrti, snažnim mu udarcima po glavi i tijelu nanijela višestruke po život opasne ozljede glave i unutarnjih organa od kojih je ubrzo preminuo. Ujedno, osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik, neposredno nakon opisanog ubojstva, iako svjestan okolnosti stradavanja oštećenika, na zahtjev prvoosumnjičenice i u namjeri da prikrije pravi uzrok njegove smrti, preobukao ga iz krvave u čistu odjeću, a zatim prenio iz hodnika u sobu gdje ga je položio na krevet, kako bi izgledalo da je preminuo na spavanju.
Protiv osumnjičenice je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage i posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno.