Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana trojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv trojice hrvatskih državljana (1955., 1993. i 1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ/11, kaznenog djela neovlašteno proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. KZ/11, kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. KZ/11 i kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. KZ-a. (1. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik, u Donjem Miholjcu, unutar obiteljske kuće držali dvije automatske puške sa pripadajućim spremnicima i streljivom, te više od jednog kilograma droge marihuane namijenjene neovlaštenoj prodaji. Navedene stvari pronađene su pretragom, a prilikom postupanja policijskih službenika prvoosumnjičenik, drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenik su, osnovano se sumnja, u nakani da spriječe postupanje policijskih službenika, fizički ih napali i prijetili im. Navedeno oružje i droga su oduzeti osumnjičenicima.
Sva trojica osumnjičenika su uhićena, a nakon njihovog ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.