Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 51-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Nakon što je Policijska uprava osječko-baranjska podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1963.), osumnjičenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. Kaznenog zakona/11. (2. 4. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik oko 7,20 sati 31. ožujka 2014. na Državnoj cesti broj 517, upravljao teretnim vozilom iz smjera Baranjskog Petrovog sela u smjeru Belišća, i da uslijed premorenosti, utjecaja lijeka koji smanjuje vozačke sposobnosti i neprilagođene brzine kretanja nije uspio savladati zavoj u desno nego je vozilom prešao na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Kako je u tom trenutku naišao osobni automobil tako je prednjom lijevom stranom teretnog vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog vozila uslijed čega su vozač osobnog vozila (1962.) i suvozačica (1980.) zadobili višestruke teške i po život opasne ozljede od kojih su preminuli.
Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.