Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana četvorica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv četvorice hrvatskih državljana (1972., 1959., 1976. i 1952.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona/11. (2. 11. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da su četvorica osumnjičenika 30. listopada 2020. u Tenji, u cilju neovlaštene nabave i preprodaje sitno rezanog duhana na koji nije obračunata i plaćena trošarina, od za sada nepoznate osobe, kupili 740,80 kilograma sitno rezanog duhana te ga prevezli teretnim vozilom i uskladištili kod četvrtoosumnjičenika. Navedena količina duhana pronađena je kod četvrtoosumnjičenika prilikom pretrage i privremeno je oduzeta.
Osumnjičenici su uhićeni i ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je na prijedlog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor protiv prvooosumnjičenika i drugoosumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a protiv trećeosumnjičenika i četvrtoosumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.