Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 82-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1937.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (3. 4. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 23. prosinca 2018. oko 11,30 sati, u obiteljskoj kući u Koritni, u nakani da liši života svoju suprugu (1948.), iz kupaonice uzeo električnu pilu koju je preko produžnog električnog kabela priključio na utičnicu i električnu mrežu, a potom ušao u spavaću sobu u kojoj je njegova supruga ležala na krevetu. Tereti ga se da je potom zaključao vrata sobe i uključio električnu pilu kojom je svojoj supruzi nanio teške tjelesne ozljede (porezotine u predjelu glave i obje ruke), a u dovršenju djela nije uspio, jer ga je u tome spriječio njezin sin koji je udarcima nogom nasilno otvorio vrata spavaće sobe te mu iz ruku oduzeo električnu pilu i udaljio ga iz prostorije.
Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.