Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv dvoje okrivljenih zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1962. i 1976.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 218. stavka 1. i 2. KZ-a. (4. 3. 2013.)

Prvookrivljenika se tereti da se nakon, što je saznao da oštećene (1956. i 1937.) u svojoj kući u Donjem Miholjcu drže veću količinu novca, dogovorio s drugookrivljenom i još jednim, danas pokojnim, muškarcem da im nasilno oduzmu taj novac prethodno im dajući sve potrebne informacije. Sukladno dogovoru drugookrivljenica i drugi muškarac su 2. prosinca 2000., postupajući po uputama prvookrivljenika, lažno se predstavljajući ušli u kuću oštećenica, a zatim ih uporabom pištolja uz prijetnju smrću natjerali da im daju ukupno 110.000 njemačkih maraka, 7.000,00 kuna i zlatnog nakita ukupne vrijednosti 5.000,00 kuna, koje vrijednosti su nakon toga podijelili s prvookrivljenikom.
Prvookrivljenik se nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog drugog kaznenog djela, a drugookrivljenica je puštena iz istražnog zatvora.