Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju iz članka 111. t. 1. i 4. u vezi s čl. 34. Kaznenog zakona/11, i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz članka 139. st. 2. KZ/11, uz primjenu članka 51. KZ/11. (4. 8. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnji okrivljenik 31. srpnja 2020. u 23,55 sati na terasi ugostiteljskog objekta u Donjem Miholjcu, u nakani da liši života oštećenika (1992.) s kojim je prethodno bio u fizičkom sukobu, dok je ovaj sjedio za stolom, i svjestan da se on ne može obraniti i pružiti mu adekvatan otpor, prišao mu s leđa te ga preklopnim nožem nekoliko puta uboo u predjelu leđa, a potom u predjelu lijeve ruke. Oštećeniku je nanio teške ozljede, a u svojoj nakani nije uspio zahvaljujući pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći.
Postoji osnovana sumnja i da je neposredno nakon počinjenja opisanog kaznenog djela u 23,57 sati ušao u drugi ugostiteljski objekt u Donjem Miholjcu te od djelatnice (1984.) zatražio da ga posluži alkoholnim pićem, a kad je ona to odbila, u nakani da je zastraši unio joj se u lice i uputio riječi prijetnje koje su kod nje izazvale strah za vlastiti život.
Okrivljenik je uhićen i rješenjem suca istrage mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.