Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 52-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u svezi s čl. 33. st. 1. KZ-a, kaznenog djela ubojstva iz čl. 90. KZ-a, dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a te zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 2. KZ-a. (4. 9. 2012.)

Okrivljenika se tereti da je 25. travnja 2012. u ugostiteljskom objektu u Jelisavcu, nakon kraće prepirke s oštećenim M. M. (1962.), iako svjestan da se u neposrednoj blizini oštećenika nalazi više osoba i da će uporabom vatrenog oružja ugroziti i njihove živote, u namjeri da ga usmrti u njega ispalio više hitaca iz pištolja te mu nanio teške i po život opasne ozljede. Život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom.
Neposredno nakon ovog događaja, u drugom je ugostiteljskom objektu također u Jelisavcu, iako svjestan da se u neposrednoj blizini oštećenog Ž. B. (1963.) nalazi više osoba i da će uporabom vatrenog oružja ugroziti i njihove živote, u namjeri da ga usmrti bez ikakvog povoda u njega ispalio više hitaca iz pištolja te mu nanio teške i po život opasne ozljede od kojih je Ž. B. ubrzo preminuo.
Protiv okrivljenika je donijeto rješenje o istražnom zatvoru zbog opasnosti od dovršenja počinjenog djela ili počinjenja istovrsnog djela.