Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1978.) i državljanina Republike Hrvatske i Republike Srbije (1957.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom zlouporabom opojnih droga iz čl. 173. st. 2. KZ-a, te protiv hrvatskog državljanina (1989.) i hrvatske državljanke (1963.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom pomaganjem u zlouporabi opojnih droga iz čl. 173. st. 2. u svezi s čl. 38. KZ-a. (4. 10. 2012.)

Prvookrivljenog se tereti da je od 19. travnja do 8. srpnja 2012. u tri navrata na području Republike Srbije radi daljnje prodaje kupio 1.055,64 grama kokaina te ga prodao drugookrivljeniku za iznos od 54.200,00 eura, a drugookrivljenika se tereti da je tu drogu u Osijeku prodao prikrivenom istražitelju za iznos od 54.650,00 eura. Trećeokrivljenog se tereti da je od 19. travnja do 8. srpnja 2012., u nakani da prvookrivljeniku omogući nabavku i prodaju droge, u tri navrata ga zajedno s drugookrivljenikom i četvrtookrivljenicom svojim osobnim automobilom vozio u Republiku Srbiju i natrag u Osijek.
Četvrtookrivljenicu se tereti da je 8. srpnja 2012. u Iloku i Osijeku, u nakani da pomogne prvoj dvojici okrivljenika u nabavi i prodaji droge, držala u svojoj ručnoj torbi navedenu drogu kokain te ju zatim predala drugookrivljeniku radi prodaje trećoj osobi odnosno prikrivenom istražitelju.
Državno je odvjetništvo predložilo oduzimanje imovinske koristi od prve dvojice okrivljenika, a protiv svih četvoro okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, te protiv prve dvojice okrivljenika i zbog opasnosti od bijega.