Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijeta žalba zbog odluke o kazni

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je podnijelo žalbu zbog odluke o kazni protiv presude Županijskog suda u Osijeku kojom je optuženik (1955.) proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30 godina zbog počinjenja tri kaznena djela protiv života i tijela, i to dva kaznena djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona i kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u vezi s čl. 33. KZ-a. (5. 12. 2013.)

Optuženik je proglašen krivim jer je 23. prosinca 2012. u Belišću, u namjeri da usmrti D. O. (1967.), M. O. (1965.) i J. M. Š. (1979.), iz svog pištolja u njih ispalio više hitaca uslijed čega su D. O. i M. O. zadobili teške i po život opasne ozljede od kojih su odmah preminuli, dok je J. M. Š. zadobila tešku tjelesnu ozljedu.
Smatrajući da prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao sve okolnosti koje utječu na visinu izrečenih kazni, podcjenjujući pri tome težinu otegotnih, a precjenjujući značaj olakotnih okolnosti, Vrhovnom sudu Republike Hrvatske je predloženo da ovu presudu preinači izricanjem kazne zatvora u duljem trajanju.