Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 81-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku je 4. veljače, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske, provedena dokazna radnja ispitivanja hrvatskog državljanina (1939.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. KZ/11, i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. KZ/11. (6. 2. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. veljače 2020. u prijepodnevnim satima sa balkona svoje kuće u Sušanima, svojim susjedima (1969. i 1969.) vikao da će ih ubiti, kao i da će ubiti njihovog sina, zbog čega su se oni opravdano uplašili za vlastitu i sinovu sigurnost i život. Osnovano se sumnja da je nakon toga u poslijepodnevnim satima, ponovno s istog mjesta prijetio ubojstvom svojoj susjedi koja se zatim udaljila, a kad je na dvorište izašao njen suprug, ispalio je iz pištolja jedan hitac u smjeru ulice iako je bio svjestan da bi tamo mogli biti drugi prolaznici, te ponovo prijetio susjedu da će ga ubiti uperivši pištolj u njegovom smjeru.
Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.