Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 23-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

U Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona/11, provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika. (8. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 6. lipnja 2020. u 22,00 sati u Ivanovcu, iako svjestan da je prethodno konzumirao alkoholna pića (koncentracija od najmanje 1,29g/kg alkohola u organizmu) i pristajući da takvom vožnjom ugrozi druge sudionike u prometu, protivno odredbama čl. 199. st. 2. i čl. 51. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao osobnim automobilom kolnikom Duge ulice iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 176, osumnjičenik je, osnovano se sumnja, uslijed alkoholom umanjenih vozačkih sposobnosti i brzine kretanja vozila neprilagođene smanjenoj vidljivosti i preglednosti ceste u noćnim uvjetima vožnje, prednjim desnim dijelom svog vozila udario u zadnji dio mopeda kojim je ispred njega upravljao oštećenik (1986.) i koji je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda.
Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.