Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 35-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode, nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. Kaznenog zakona/11 i prijetnje iz članka 139. stavak 2. KZ/11, te kaznenog djela protiv zdravlja ljudi, širenja i prenošenja zaraznih bolesti iz članka 180. stavak 1. KZ/11, nakon čega je provedena dokazna radnja osumnjičenikova ispitivanja. (9. 11. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak od ožujka 2020. do 7. studenog 2020. u Osijeku i Višnjevcu, u stanu u kojem živi oštećenica (1988.) i na više javnih mjesta, zastrašivao oštećenicu i vrijeđao ju, svakodnevno joj slao između desetak i stotinu poruka putem mobitela, upućivao svakodnevno do pedesetak telefonskih poziva, uhodi ju i fotografirao, te prijetio.
Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 35-godišnjak, unazad deset dana, znajući da je zaražen virusom Covid-19 i da mora biti u samoizolaciji, učestalo izlazio iz svoje kuće i stupao u kontakte s više osobe te nastavio s opisanim ponašanjem u odnosu na oštećenicu odnosno dolazio u njen stan, išao kod njene majke, te dolazio pred zgradu oštećenice i učestalo zvonio na vrata.
Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.