Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana trojica osumnjičenika

Nakon provedenog opsežnog kriminalističkog istraživanja u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnim odvjetništvom u Osijeku kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Srbije (1981.), državljanina Republike Bosne i Hercegovine (1974.) i državljanina Republike Hrvatske (1972.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe iz članka 228. stavak 1. i 3. KZ/11. (10. 11. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumjičenik, tijekom studenog 2015. godine na području Republike Italije; zajedno i po ranijem dogovoru s trećeoosumnjičenikom; otuđili osobni automobil marke Land Rover u vlasništvu talijanske državljanke (1964.) te ga dovezli u Silaš kod trećeosumnjičenika gdje su ga zajednički sakrili. Navedeni automobil namjeravali su preprodati na području Republike Srbije. U ostvarenju svoje namjere spriječili su ih policijski službenici te su im oduzeli predmetni automobil.
Sva trojica osumnjičenika su uhićena i ispitana u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sucu istrage Županijskog suda u Osijeku je predloženo određivanje istražnog zatvora i to protiv prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od bijega, a protiv trećeosumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.