Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 40-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska uprava osječko-baranjska podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ/11 i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. u vezi sa stavkom 4. KZ/11, osumnjičeni 40-godišnjak je ispitan u ovom državnom odvjetništvu. (11. 9. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od sredine 2017. do 10. rujna 2019. godine, u Osijeku, u stanu u kojem živi sa svojom suprugom (1985.), protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kontinuirano ju vrijeđao, govorio joj pogrdne riječi i dovodio ju u ponižavajući položaj. Osnovano se sumnja da je 10. rujna 2019. bio fizički nasilan prema njoj, a kad se ona zatvorila u jednu sobu, uzeo je pištolj i nasilno razvalio vrata te joj s uperenim pištoljem prema njoj upućivao joj riječi prijetnje koje su se odnosile na nju i njene roditelje te braću i sestre.
Na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.