Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv četiri osobe zbog razbojništva te protiv prvoosumnjičenika zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv četvorice hrvatskih državljana (1980., 1987., 1987. i 1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 218. st. 1. i 2. Kaznenog zakona te protiv prvoosumnjičenika (1980.) zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 2. KZ-a. (12. 4. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 22. siječnja 2010. godine, sukladno prehodnom dogovoru da zajednički počine razbojništvo u uredu Hrvatske pošte d.d. u Čepinu, naoružani automatskim oružjem i s navučenim podkapama preko glave, zatražili od službenica navedenog ureda predaju svog novca uz prijetnju da će ih u protivnom usmrtiti. Službenice su im u strahu za svoj život predale oko 311.000,00 kuna za koji iznos su oštećene Hrvatske pošte d.d. Također, postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 8. travnja 2010. protivno čl. 6. Zakona o oružju u svojoj obiteljskoj kući u Čepinu držao veću količinu pištolja, automatskog oružja, streljiva i ručnih bombi.
Svi osumnjičenici su uhićeni i nalaze se u Zatvoru Osijek te je protiv njih predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.