Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 44-godišnjak i određen istražni zatvor

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnim odvjetništvom u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona/11 u svezi čl. 34. KZ/11, kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. KZ/11, kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ/11 i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ/11, sve uz svezi s čl. 51. KZ/11. (14. 4. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 11. travnja 2020. u Osijeku, nakon što je s oštećenicima (1968. i 1975.) ušao u poslovne prostorije jednog trgovačkog društva iz Osijeka, optužio oštećenike da su sakrili njegov mobitel, oduzeo njihove mobitele kako ne bi mogli zvati u pomoć i zaključao ulazna vrata. Osnovano se sumnja da je nakon toga oštećenicima zadao više udaraca šakama i nogama u predjelu glave i tijela, te električnim aparatima udario oštećenika (1975.) u glavu, a oštećeniku (1968.) odvijačem zadao ubodne rane u predjelu ramena. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik tijekom opisanog fizičkog nasilja prema oštećenicima kontinuirano im prijetio da će ih ubiti, te da je rukama i nogama u navedenom poslovnom prostoru razbijao predmete koji služe za popravak mobitela, računalne komponente i ostali inventar. Nakon nekoliko sati, kada je prolaznica pokucala na prozor poslovnog prostora, jedan od oštećenika je uspio iskoristiti ometenost osumnjičenika, otključati vrata i pobjeći te pozvati policiju.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, odredio protiv osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.