Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 20-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. točke 3. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (15. 4. 2019.)

Osumnjičenik je ispitan u državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je 13. travnja 2019. oko 15,35 sati u obiteljskoj kući u Beljevini; u nakani da liši života svoju majku (1980.) s kojom je živio u zajedničkom kućanstvu i koju je prethodno više mjeseci na različite načine psihički zlostavljao; tijekom kraće verbalne prepirke s njom i bakom uzeo kuhinjski nož te istim uboo svoju majku u predjelu lijeve strane leđa nanijevši joj tako tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život. U dovršenju djela nije uspio zbog majčinog bijega i traženja pomoći te nakon toga pružene hitne medicinske intervencije.
Osumnjičenik je uhićen te je sucu istrage predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.