Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 49-godišnjaka zbog dva pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog počinjenja dva kaznena djela protiv života i tijela pokušajima teškog ubojstva iz članka 111. točke 2. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (15. 12. 2020.)

Okrivljenika se tereti da je 17. kolovoza 2020. u Dardi, u nakani da usmrti dijete (2009.), bez povoda i razloga, vidjevši da se radi o nemoćnom djetetu izrazito niske životne dobi, prišao mu s leđa i srušio ga na travu te metalnim crtalom nanio više teških tjelesna ozljeda.
Tereti ga se i da je neposredno nakon toga, u Mecama, u nakani da usmrti dijete (2009.), bez povoda i razloga, vidjevši da se radi o nemoćnom djetetu izrazito niske životne dobi, prišao joj s leđa te je srušio u obližnji kanal, a potom joj metalnim crtalom zadao teške tjelesne ozljede.
Okrivljenik namjeravana djela nije dovršio, a djeci nije zahvaćen nijedan vitalni organ.

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i jer je istražni zatvor nužan za neometano odvijanje kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora te zbog posebno teških okolnosti počinjenja djela.