Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1992.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (16. 4. 2012.)

Prvookrivljenika se tereti da je od travnja do listopada 2011., iako svjestan da je trgovina drogom zabranjena, putem interneta iz Kine te od nepoznate osobe u Zagrebu i Zaprešiću, u više navrata kupovao veće količine zelene i smeđe materije te bijeli prah, znajući da imaju svojstva i djelovanje kao droga marihuana (sadrže sintetske kanabinoide koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga). Navedenu materiju je zajedno s drugookrivljenim pakirao u manje paketiće težine oko jedan gram i za iznose od 100,00 kuna po paketiću preprodavao ovisnicima o opojnim drogama.
Ujedno, drugookrivljenog se tereti da je tijekom travnja 2011. godine u Osijeku, svjestan da je trgovina drogom zabranjena, kao i da je prvookrivljeni putem interneta; a kao što je prethodno objašnjeno; kupovao veće količine zelene i smeđe materije te bijeli prah koji imaju svojstva i djelovanje kao droga marihuana, pakirao navedenu materiju u manje paketiće i prodavao ovisnicima o opojnim drogama.