Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitano dvoje osumnjičenika i određen istražni zatvor

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatske državljanke (1994.) i hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju iz članka 228. stavak 1. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11. (16. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenica i drugoosumnjičenik 11. listopada 2018. u Kozarcu; zajedno i po ranijem dogovoru da se domognu tuđih stvari; ušli u nezaključanu obiteljsku kuću oštećenice (1951.) i počeli pretraživati namještaj radi pronalaska novca, nakita i drugih vrjednijih stvari. Kad ih je oštećenica zatekla u tome, osumnjičenici su pobjegli ne uspjevši otuđiti ništa.
Oboje osumnjičenika su uhićeni i ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, te je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio istražni zatvor protiv oboje osumnjičenika zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela.