Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1989. i 1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (18. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su 29. siječnja 2019. oko 9,30 sati u jednoj prodavaonici u Osijeku, zajednički i po prethodnom dogovoru, u nakani da dođu do novca, ušli u tu prodavaonicu maskirani s tamnim potkapama (fantomke) i s kapuljačama na glavama, rukavicama na rukama, naoružani noževima, pri čemu je prvookrivljenik držeći nož u ruci prišao djelatnici (1978.) i rekao joj da mu preda novac. Ona mu je u strahu za svoj život pokazala blagajničku kasu i rekla mu da se u njoj nalazi novac, pa je prvookrivljenik otvorio kasu i otuđio iznos od dvije tisuće kuna, nakon čega su obojica okrivljenika djelatnicu i slučajnog kupca (1987.) vezali samoljepljivom trakom u spremištu.
Okrivljenici se na temelju rješenja suca istrage Županijskog suda u Osijeku nalaze u istražnom zatvoru Osijek zbog opasnosti od ponavljanja djela.