Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 52-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi s čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona/11. (18. 8. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je 11. kolovoza 2017. oko 12,30 sati, na ulici ispred obiteljske kuće u Osijeku; u nakani da ga liši života; pozvao svog susjeda (1983.) da izađe iz svog dvorišta dočekavši ga s rukama na leđima u kojima je držao tesarski čekić. Po susjedovu dolasku, okrivljenik ga je prvo udario glavom u nos uslijed čega je susjed pao na tlo, a potom mu s leđa, dok se susjed okrenuo u stranu kako bi ustao, zadao još nekoliko udaraca šiljatim dijelom čekića u glavu i gornji dio leđa nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život. Okrivljenika su u daljnjem napadu spriječili ostali susjedi.
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku predložilo je određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku i prihvatio te mu rješenjem od 12. kolovoza 2017. Odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP/08 u trajanju od mjesec dana.