Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz čl. 308. st. 2. KZ-a sve u vezi s čl. 60. KZ-a. (20. 2. 2012.)

Optužnicom ga se tereti da je u 03,30 sati 1. siječnja 2012. u Josipovcu, unatoč izrečenoj zabrani upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,32 promila alkohola u krvi) upravljao osobnim automobilom. Uslijed alkoholom umanjenih vozačkih sposobnosti izazvao je prometnu nesreću odnosno obilježenom pješačkom prijelazu u Osječkoj ulici je automobilom udario u pješakinju K. V. (1942.) koja je pri udaru i padu na kolnik zadobila višestruke teške i po život opasne ozljede zbog kojih je istoga dana u 6,00 sati preminula u Kliničkom bolničkom centru Osijek.
Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.